X1 is running but cannot be executed

You've got questions? We think we have some answers!

Moderator: Mods

X1 is running but cannot be executed

Postby tmg » Fri Feb 22, 2013 3:23 am

Hi!
I'm using X1 Desktop Search Professional (Product Code : XEECLO).
The last months it was very slow and today X1 is running but cannot be opened. I don't know the version I'm using but purchase date is 21JUN11.
I thing I have too much data saved in X1 and need to clear or compress it.
Could you please help me?
Thanks in advance!

OS: Windows 7
Hard disk: 287Go in total. 152Go free
tmg
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 22, 2013 3:01 am

Re: X1 is running but cannot be executed

Postby Kenward » Fri Feb 22, 2013 5:19 am

"Too much data" is not really a likely scenario.

As this is a fairly recent purchase, you probably have access to the latest version of X1. If you have the installation files, you could just try to reinstall it. If not you should be able to download it from the support area.

First, though, just run a "Repair" on X1.

If the worst comes to the worst, uninstall, tell X1 not to save settings, then reinstall.

There are ways to save things like saved searches.

%username%\AppData\Local\X1 Desktop Search\saved searches

Keep a copy of that folder.
MK
X1 Search 8.6.1 - Build 6003fa (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4149
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 is running but cannot be executed

Postby tmg » Fri Feb 22, 2013 7:26 am

Thanks for your comment.
Unfortunately I do not have the installation files any more and the link to download the file in the original email is no more valid...
I have contacted the support using the x1_diagnostic_tool.exe
I will leave a message here with the solution in case people wish to know :wink:
tmg
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 22, 2013 3:01 am

Re: X1 is running but cannot be executed

Postby Kenward » Sat Feb 23, 2013 8:57 am

If you can login to Support, it should offer you the ability to download whichever version your purchase qualifies.

Beginning with the release of version 6.2.4, X1 will only accept registration codes that are 16 characters in length. If your code is that long, you may be able to get 6.7.4.

If you look at the properties of X1.exe in Windows, the details tab will reveal your version.
MK
X1 Search 8.6.1 - Build 6003fa (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4149
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK


Return to Questions and Answers

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 44 guests

cron