Windows 7 64-bit Support

X1 ® Professional Client Version 6.6

Moderator: Mods

Windows 7 64-bit Support

Postby pjc42 » Tue Jan 26, 2010 1:38 am

Does the X1 6.6 client support Windows 7 64-bit?

I recently upgraded my XP machine to Windows 7 64-bit and moved my X1 v6.1 (build 3575). It installed okay but seems to be unreliable. It rebuilds the indices often, seems to be behind mail, etc.

If I buy a new version 6.6 will it fix these issues?

Many thanks, Peter
pjc42
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 26, 2010 1:28 am

Re: Windows 7 64-bit Support

Postby Kenward » Tue Jan 26, 2010 3:14 am

How long have you been running X1?

If you have a lot of information, it can take quite some time to complete the job.

You are, by the way, quite some versions behind current – 6.1 has given way to various flavours of 6.2

You will find these when you login to your support account:

6.2.4 Client
6.2.3 Client
6.2.2 Client
6.2.1 Client
6.2 Client

Quite which one you can install depends on when you bought your licence. A while back X1 changed the licence regime, which requires a 16-digit licence.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4068
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: Windows 7 64-bit Support

Postby pjc42 » Tue Jan 26, 2010 9:56 am

Many thanks for the response.

X1 has been running for days, seems to complete but then later seems to start rebuilding again as if the indices became corrupt.

I have a 13 digit license from Feb 2008.

I think I'll just buy a new version, I was hoping to get confirmation there were no Windows 7 64-bit issues before doing that though. Any chance you know?

Thanks, Peter
pjc42
 
Posts: 4
Joined: Tue Jan 26, 2010 1:28 am

Re: Windows 7 64-bit Support

Postby Kenward » Tue Jan 26, 2010 10:36 am

pjc42 wrote:Many thanks for the response.

X1 has been running for days, seems to complete but then later seems to start rebuilding again as if the indices became corrupt.

This is an artefact. What the percentage thing is telling you is that it has done that much of the work still to be completed. In other words, if it has already completed 90%, when it says "1%" it seems to mean 1% of the remaining 10%.

This confusion has been around for a long time.

For example, I have just told it to "Index files now" even though it claimed to have completed indexing. It now says "0.07% complete".

pjc42 wrote:I have a 13 digit license from Feb 2008.

I think I'll just buy a new version, I was hoping to get confirmation there were no Windows 7 64-bit issues before doing that though. Any chance you know?

Can't help on 64-bit. Not gone that far yet. But I haven't seen reports here of problems with the bits in the OS. There may be challenges if you have 64-bit Office. But even there I wouldn't really know.

You can always give X1 a 10-day trial – too short in my opinion – and go back if it doesn't work out. My guess, though, is that newer versions are more likely to be 64-bit happy than an older version.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4068
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: Windows 7 64-bit Support

Postby aiza » Wed Sep 04, 2013 11:01 pm

I also find that closing X1 and using something like defraggler to defrag the X1 Databases helps performance somewhat. They get very heavily fragmented quickly.
220-702 [url=http://www.pass4sure.com/220-702.html]220-702[/url]
648-385 [url=http://www.pass4sure.com/648-385.html]648-385[/url]
642-648 [url=http://www.pass4sure.com/642-648.html]642-648[/url]
648-244 [url=http://www.pass4sure.com/648-244.html]648-244[/url]
200-120 [url=http://www.pass4sure.com/200-120.html]200-120[/url]
aiza
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 04, 2013 10:57 pm

Re: Windows 7 64-bit Support

Postby erum » Thu Oct 24, 2013 3:13 am

I was trying to check the content indexing status for the filetype SCT. This is basically impossible to find because X1 lists this as "Windows Script Component" in the results list, and as "Lotus Screen Snapshot" in the 'specify file types' dialog. See image below (for as long as postimage.org hosts it..).
erum
erum
 
Posts: 1
Joined: Thu Oct 24, 2013 3:10 am


Return to X1 Professional Client 6.6

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests