Display Issues

X1® Professional Client Version - 6.6.5 Blackbird (successor to the X1® Professional Client Version 6.6)

Moderator: Mods

Display Issues

Postby tjh » Thu Jun 11, 2009 1:21 am

I have clean installed (under vmware) the first Blackbird beta. This is a totally fresh install, no version of X1 has been on the system prior to this.

I am getting all sorts of strange display problems. Here are some screenshots of what I'm seeing, I'll explain what I was doing after each one.

http://imgur.com/DuUo2.jpg

This is me clicking on the menu with the left mouse button. Not all of the options display. If I attempt to move my mouse down the menu options, the menu flickers and is replaced (usually) with just one option, the last menu option. This basically means the menu system is unusable with a mouse.

http://imgur.com/Cuppf.jpg

I have no idea. The whole X1 window went this way, with a few menus showing there. Notice the bottom right hand corner indicates the familar Indexing Files status. This was after I'd taken the first screenshot, gone into mspaint to paste it, then come back to X1. Resizing the window fixed it.

http://imgur.com/XGvjJ.jpg

This is me attempting to use the menus using the keyboard. Pressing ALT then using the arrow keys. Doing this, you can actually use the menu system, but it doesn't look right at all.

This is on a WindowsXP SP3 system, fully patched etc. As I said, it is under vmware, but I can't see why that would cause this problem.

Now I'm off to test the removable drives :)

Tim
TiM
X1 Search v8.5.1 - 6001se (64 Bit)
tjh
X1 Super User
X1 Super User
 
Posts: 400
Joined: Sat Apr 12, 2008 4:12 am
Location: Napier, New Zealand

Postby Kenward » Fri Jun 12, 2009 3:30 am

No similar problems here.

On the display, I still think someone should sort out the design of the main page.

Line up "Favorite Searches" and "Search" and put a row of tabs across the full width at the top.

At the moment it is just plain ugly.

But I have suggested this every time we get a new version, so I guess there isn't a graphic designer on the X1 team.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Postby tjh » Sun Jun 28, 2009 4:43 pm

I have bitten the bullet and I don't see the issues on a standard XP install either. Very odd.
TiM
X1 Search v8.5.1 - 6001se (64 Bit)
tjh
X1 Super User
X1 Super User
 
Posts: 400
Joined: Sat Apr 12, 2008 4:12 am
Location: Napier, New Zealand

Postby jsmooth » Mon Aug 31, 2009 3:30 pm

This problem also occurs for me with the latest RC candidate (b 3904).

Exact error:

Mouse over and click on toolbar menu (File, Edit, View, Searches, etc.)

Menu initially appears correctly but when mouse is scrolled down to select choice (eg: Tools - Options) all but the top choice (eg: Tools - Highlight Search Terms) is shown and the other menu options are NOT accessible.

Using the arrow keys works but only shows 2 menu options as I scroll down.

-Joe
jsmooth
 
Posts: 10
Joined: Mon Aug 31, 2009 3:12 pm

Postby Kenward » Tue Sep 01, 2009 8:33 am

I don't see this.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Postby jsmooth » Thu Sep 03, 2009 11:56 am

Ken,

Just to be sure I ran Win Update. The only relevant update was dot.net 1.1 with hotfix

VM is:

XPsp3 +all hotfixes
IE 8
dot.net 3.5sp1
dot.net 3.0sp2
dot.net 2.0sp2
dot.net 1.1+HF(KB9828366)
O2k7 sp2
Java 1.6

performned clean install with same error results.

-Joe
jsmooth
 
Posts: 10
Joined: Mon Aug 31, 2009 3:12 pm


Return to X1 Professional Client - 6.6.5 (Blackbird)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron