Page 1 of 1

X1 Crash Fix - Solving Registry Issues

PostPosted: Wed Aug 13, 2008 2:28 pm
by thinkstorm
Hello All,

(Windows Vista Business, X1 Client Version 6.2.1 Build 3618)

I recently had some numerous crashes when clicking on WinWord documents in the preview pane or Outlook messages. Uninstall, Reinstall, Modify, Repair didn't fix it. I then also experienced some errors during Windows Vista Update processes, and found some msi*.log files in hidden system directories with error messages, pointing to a faulty registry permission system.

I don't know what screwed up the registry, and I know that the below code can basically ruin your OS pretty badly if something goes wrong, but it helped for me ;)

I downloaded the Microsoft Windows Resource Kit Tool "subinacl" (google it), copied the below text into a .cmd file, and ran the file as administrator. It ran a long time and fixed my problems.

Code: Select all
"C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\subinacl" /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /setowner=administrators
"C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\subinacl"  /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /setowner=administrators
"C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\subinacl"  /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /setowner=administrators
"C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\subinacl"  /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f /grant=system=f
"C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\subinacl"  /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f /grant=system=f
"C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\subinacl"  /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f /grant=system=f

PostPosted: Thu Aug 14, 2008 8:08 am
by Kenward
Ouch.

Isn't system restore supposed to deal with this sort of thing?

Apart from the viewers, any other reason to suspect X1?

The viewers come from Stellent/Oracle. Other people also use them.

After several frustrating monthts, this solution worked!!

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 10:26 am
by JORGE
Thinkstorm,

Thanks!!!!!! After several frustrating months, time consuming and frustrated, uninstalling and reinstalling X1, no solutions from customer support, ..., I found your post and my issue was solved in 10 minutes!!!!!

To Kenward's observation: System restore didn't fix this issue ... Therefore, if it hadn't been with the solution provided by Thinkstorm, using "subinacl" this wouldn't have been resolved.

Thanks, thanks, thanks ...