Error: Object reference not set

Bugs - Put em' here! We'll Squash them.

Moderator: Mods

Error: Object reference not set

Postby geekmee » Sun Aug 05, 2018 8:07 pm

Received an upgrade today, ran it. Now X1 begins to start but crashes displaying "Object reference not set to an instance of an object."
I am running Office 2016 (32-bit)
Windows 10 Enterprise (-bit)

Greg
geekmee
 
Posts: 19
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:58 am

Re: Error: Object reference not set

Postby Kenward » Mon Aug 06, 2018 2:53 am

Received an upgrade today


Upgrade for what?
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: Error: Object reference not set

Postby geekmee » Mon Aug 06, 2018 9:15 am

Good question... I assumed it was for X1 but I was distracted with something else and just assumed.

I could have sworn it said for X1 8.60xxx... but I can't verify that, unless there is Win 10 Enterprise log I can check.

Has there been any pushes over the past few days for v8?

I've been running X1 for a couple of years. My License ID: 100674

-Greg
geekmee
 
Posts: 19
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:58 am

Re: Error: Object reference not set

Postby geekmee » Mon Aug 06, 2018 5:51 pm

I don't see a way...Is there a way to post a PDF screenshot of the error popup I am receiving?
geekmee
 
Posts: 19
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:58 am

Re: Error: Object reference not set

Postby Kenward » Tue Aug 07, 2018 2:31 am

geekmee wrote:Has there been any pushes over the past few days for v8?


I haven't seen an update in quite some months. It has all gone suspiciously quiet.

Now on 8.6 6003ch
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: Error: Object reference not set

Postby Kenward » Tue Aug 07, 2018 2:32 am

geekmee wrote:I don't see a way...Is there a way to post a PDF screenshot of the error popup I am receiving?

I host as a graphic elsewhere and link the image to here.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: Error: Object reference not set

Postby geekmee » Thu Aug 09, 2018 2:57 pm

I would like to close this but request as a false positive caused by Outlook.

The issue seems to have resolved itself...AFTER my enterprise helpdesk shut down X1 Search and gave me a new Outlook profile.
I turned off all the options that had been set for automatic startup of X1. I now start it manually after Outlook has been opened.

It seems that X1 Search and Outlook were fighting for control over the Outlook profile and Outlook resources... The Outlook profile was obviously corrupt.
After building a new profile (different name).... X1 starts successfully and displays.

However, now it seems that the X1 index needs to be regenerated because when I click inside X1 to display Outlook Inbox messages it shows "No Results."

So I think I will close this bug error as being a false positive caused by a corrupt Outlook Profile.

Since now I have a new problem...that I hope will be resolved by regenerating the index to my PSTs.

I will continue this search for a solution in the General Discussion area for V8.

(Yes, it does seem to be very quiet around here looking at the dates of the posted messages that are unresolved?)
geekmee
 
Posts: 19
Joined: Thu Oct 25, 2012 7:58 am

Re: Error: Object reference not set

Postby LDR » Sat Sep 22, 2018 2:32 am

I am receiving this same Object Reference Not Set Error - don't know why, would like to, so I can fix it permanently. Why and how do I stop this error? Thanks! Lori
LDR
 
Posts: 1
Joined: Fri Jul 20, 2018 3:55 am

Re: Error: Object reference not set

Postby lubopenev » Fri Oct 19, 2018 11:55 am

In my case, the “Object reference not set” error pop-up appeared immediately after another error was shown – missing .pst file (the error text included the location and the name of the missing .pst file).
After a few unsuccessful attempts to get past the “Object reference not set” error (re-installed X1, rebooted my machine and try a few other small tweaks), I moved the .pst referenced in the error message to the location where X1 expected it to be. Additionally, within Outlook, I closed that pst file, as it was still open. Then I started X1 and it worked without any problems.
lubopenev
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 19, 2018 11:06 am


Return to Bugs V8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests

cron