x1 unable to start upon rebooting

Bugs - Put em' here! We'll Squash them.

Moderator: Mods

x1 unable to start upon rebooting

Postby hmbterry » Thu Jul 10, 2014 1:35 pm

Every time I reboot 64 bit win 7 I get a message that x1 failed to start. It starts every time after I click on it's icon so it's not a real problem, but if anyone knows a fix that would be splendid.
Terry
hmbterry
 
Posts: 9
Joined: Mon Mar 29, 2004 9:18 pm

Re: x1 unable to start upon rebooting

Postby Kenward » Fri Jul 11, 2014 1:56 am

hmbterry wrote:....if anyone knows a fix that would be splendid.

It would indeed. This has been my experience since the beginnings of version 8. We were promised various fixes, but they didn't stick.

It has been reported here several times. This is one of the errors I see:

Image

As a result, I have turned off "Start X1 when I start Windows". But I do tell it to start the X1 Indexing Service in the hope that it will continue to index, and doesn't have to wait for me to start the program itself.
MK
X1 Search 8.6.1 - Build 6003fa (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4140
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: x1 unable to start upon rebooting

Postby beachbt » Thu Aug 14, 2014 2:30 pm

Same thing happens to me. I've just gotten used to having to manually start X1 every time. But damned annoying.

BT
beachbt
 
Posts: 48
Joined: Mon Jul 17, 2006 10:45 am

Re: x1 unable to start upon rebooting

Postby Kenward » Fri Aug 15, 2014 1:32 am

I gave up on starting X1 with Windows. Always fails, despite promises that the last update would fix the issue.

But I do allow the indexing service to start. So at least the index is up to date when I do start the program

Unfortunately, I can't use hotkeys to launch X1. They don't work. So, yet another step needed.
MK
X1 Search 8.6.1 - Build 6003fa (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4140
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK


Return to Bugs V8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests

cron