X1 will not finish indexing files

Bugs - Put em' here! We'll Squash them.

Moderator: Mods

X1 will not finish indexing files

Postby Trajan » Tue Apr 28, 2015 5:46 am

Recently, X1 is not behaving at all for me. All of a sudden, it will not finish indexing files. It goes very slow in indexing (and there are not many new files at all), only slowly advancing through the 60 percentile. After a while, I get a crash notification. X1 is using a huge amount of memory: 500MB in service host, 250MB in x1.exe, and probably a 1GB total just for X1. What is going on here?
Trajan
X1 Super User
X1 Super User
 
Posts: 123
Joined: Wed Nov 24, 2004 12:46 pm

Re: X1 will not finish indexing files

Postby Kenward » Tue Apr 28, 2015 9:34 am

The percentage thing on indexing is misleading, always has been.

As I understand it, it is not a measure of how much of your data X1 has indexed, but an indication of how much it has done in its current run. So you may have 99 per cent of your data indexed, and the 60 per cent is how much of that 1 per cent it has dealt with.

I can't comment on the memory used, but it doesn't seem like a lot to me. My browser does more than that.

The crash is something else. But you'll have to tell the X1 folks a bit more about that crash notification. I doubt if that is enough detail to go on. They may also want to know a bit more about your environment.
MK
X1 Search 8.6.1 - Build 6003fa (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4149
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK


Return to Bugs V8

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 28 guests

cron