X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Please post all issues related to X1 Search 8 Releases here!

Moderator: Mods

X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Michael Devin » Wed Jan 25, 2017 5:36 pm

Hi all,

After a lot of work, some time, and most importantly your feedback, we are excited to announce the GA release of X1 Search 8.5!

The download information and release notes are below, including a list of the frequently requested hotkey commands.

I would first like to take a moment to thank the entire forum community for your dedicated feedback throughout the beta, as well as your patience towards our occasionally delayed response times. Our development team, and X1 as an organization, spent a great deal of time in 2016 developing X1 Distributed Discovery, which you can read more about here: http://www.x1.com/products/x1_distributed_discovery/.

As we do not have a massive team, the project without question impacted not only our ability to directly advance X1 Search at the pace we are accustomed, but also hindered our ability to support our forums at the standard we aspire to.

X1 Distributed Discovery revolutionizes how organizations search, identify and collect documents at the desktop level across numerous endpoints with industry-leading speed, empowering legal and IT teams to generate and actually adjust keyterms in real-time, before collection. Most importantly to this forum, the release of Distributed Discovery is built around X1 Search as the foundational piece.

Thus, a significant amount of the improvements made to the desktop on behalf of the Distributed Discovery effort have already and will continue to find their way into X1 Search. This includes a lot of the speed and stability improvements that you will see in X1 Search 8.5. Some additional functionality, including the potential for enhanced Google data connectors, will roll out throughout 2017.

We are extremely excited about X1 Distributed Discovery, as well as eager to continue improving the core X1 Search product you rely upon every day. Also, we made some organizational changes to ensure more active participation in these forums, in order to capitalize on your dedicated support and forum contributions.

Thanks again for your continued support, and please keep the feedback coming! Now, on to X1 Search 8.5…

You can upgrade via Menu>Help>Check for Updates, or you can download with the below links. There are a few links available below depending on what you prefer to install. The new MSI will help users only download the code from X1 one time if they are going to install it on more than one computer. It will also enable Enterprise IT administrators to use their standard MSI deployment tools.

Bootstrapper: http://download.x1.com/downloads/search/X1SearchSetup.exe
64-bit MSI:http://download.x1.com/downloads/search/6001qm/X1Search.msi
32-bit MSI:x86: http://download.x1.com/downloads/search/6001qm/X1Search32.msi

Search 8.5 Release Notes

New features included in Search 8.5:

• Major updates to the UI, including a flyout main menu, redesigned "Settings" and "Help" menus
• Added the ability to index Microsoft's OneDrive using MSGraph
• Dramatically improved indexing speeds while indexing large files
• Added the ability to index offline content from Outlook 2013/2016 folders that are partially cached
• Improved the Outlook scanner's stability when entering sleep or hibernation states
• Support for high-definition 4k monitors, including compatible icons
• Added the ability to disable "Fast-as-you-type" searching and add a traditional "Search" button
• New hotkeys for common UI tasks (Try ALT+D to focus on the main Search box!)
• Added the ability for users to configure hotkeys to select saved searches
• Users are now able to configure the max document size to be indexed in the "File" options dialog.
• Added a GPO to ignore PST warnings when they're not available (i.e. on offline network shares)
• Added a GPO to automatically select MS Exchange online archive for indexing

Bugfixes:

• Fixed a conflict with a recent Windows Update that provoked a crash
• Addressed a bug that affected the preview zoom settings of users with high definition monitors
• Fixed a crash in the X1 index engine when updating index items
• Fixed a bug that prevented the launch of X1 Search on a non-English OS
• Main window now allowed to become half-screen when the preview is on the bottom, or turned off
• Items with too long of a file path are now ignored instead of prompting an error upon indexing
• Fixed a crash in the X1 indexing engine when ingesting large XLS files
• Fixed a bug that caused a tag interface to display when it should not
• Fixed a problem with opening IMAP attachments and added "Download Attachment" Post-Search Action
• Addressed an issue that caused the battery power message to become stale
• Adjusted the timeout when searching against a Rapid server
• Ensured proper sort order is executed against Rapid server
• Minor text and UI fixes

X1 Search hotkeys listed below:

• Alt+D to focus to the main search box
• Ctrl+Alt+O - Options dialog
• Ctrl+Alt+D - Data Sources dialog
• Ctrl+Alt+A - About dialog
• Ctrl+Alt+H - Online help
• Ctrl+Alt+R - Set preview right
• Ctrl+Alt+B - Set preview bottom
• Ctrl+Alt+F - Set preview off


Also, the searches in the navigation tree/favorites bar will have configurable shortcuts, with the defaults being set as:

• Email: Ctrl+Shift+E
• Inbox: Ctrl+Shift+I
• Sent Items: Ctrl+Shift+S
• Attachments: Ctrl+Shift+T
• Files: Ctrl+Shift+F
• Documents: Ctrl+Shift+D
• Pictures: Ctrl+Shift+P
• Music: Ctrl+Shift+M
• Calendar: Ctrl+Shift+Q
• Tasks: Ctrl+Shift+K
• Contacts: Ctrl+Shift+C
• All: Ctrl+Shift+A
Michael Devin
 
Posts: 48
Joined: Wed Nov 09, 2011 12:55 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Thu Jan 26, 2017 5:48 am

When I got to my to PC in the morning it had thrown up a strange X1 error about a window it hadn't seen before. I didn't bother to grab it.

The X1 update window came up when I started it again. After that the install went well.

Michael Devin wrote:...the project without question impacted not only our ability to directly advance X1 Search at the pace we are accustomed, but also hindered our ability to support our forums at the standard we aspire to.


Phew, with that task behind you, can someone clean out the "5103 posts waiting for approval"? All of it spam.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby afei0912 » Thu Jan 26, 2017 8:43 am

I use the link but the version is still 8.4.., the path is wrong ? Again ?
afei0912
 
Posts: 4
Joined: Sun Jul 31, 2016 1:08 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby swhx1 » Thu Jan 26, 2017 8:57 am

Kenward wrote:When I got to my to PC in the morning it had thrown up a strange X1 error about a window it hadn't seen before. I didn't bother to grab it.

The X1 update window came up when I started it again. After that the install went well.

Michael Devin wrote:...the project without question impacted not only our ability to directly advance X1 Search at the pace we are accustomed, but also hindered our ability to support our forums at the standard we aspire to.


Phew, with that task behind you, can someone clean out the "5103 posts waiting for approval"? All of it spam.


Yep same here. So far ok. But I wish they would post a changelog just from os to qm so we could see specifically what was fixed. Not just a "8.5" changelog. Google does the same thing. No detailed changelog on "bug fixes" in the specific update. Just the "major" update
Windows 10 Home 64 bit | Intel core i5-6400 cpu
swhx1
 
Posts: 37
Joined: Tue May 27, 2014 1:40 pm
Location: USA California

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby ne0031 » Thu Jan 26, 2017 9:44 am

jpg's in the preview pane are now abnormally large. on 8.4.1 they were "regular size"
ne0031
 
Posts: 18
Joined: Fri Aug 15, 2014 10:05 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Thu Jan 26, 2017 9:48 am

ne0031 wrote:jpg's in the preview pane are now abnormally large. on 8.4.1 they were "regular size"

Not here.

Have you got the scaling wonky?

Right click in the viewer pane gives me six options.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby swhx1 » Thu Jan 26, 2017 9:51 am

The new qm build did not fix my prior mhtml issue. just checked it viewtopic.php?f=58&t=13392#p32338
Windows 10 Home 64 bit | Intel core i5-6400 cpu
swhx1
 
Posts: 37
Joined: Tue May 27, 2014 1:40 pm
Location: USA California

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby ne0031 » Thu Jan 26, 2017 10:30 am

Kenward wrote:
ne0031 wrote:jpg's in the preview pane are now abnormally large. on 8.4.1 they were "regular size"

Not here.

Have you got the scaling wonky?

Right click in the viewer pane gives me six options.


I run scaling at 100% (default) as any other option causes problems for several of the applications I run. And even if scaling was enabled, why should there be a diff between 8.4 and 8.5?

I have 15 (fifteen) options when I right click.
ne0031
 
Posts: 18
Joined: Fri Aug 15, 2014 10:05 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Thu Jan 26, 2017 11:45 am

ne0031 wrote:I have 15 (fifteen) options when I right click.


This is context dependent. I was referring to viewing a jpg file.

What file type throws up 15 size options?
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby cscott » Thu Jan 26, 2017 12:38 pm

Kenward wrote:When I got to my to PC in the morning it had thrown up a strange X1 error about a window it hadn't seen before. I didn't bother to grab it.

The X1 update window came up when I started it again. After that the install went well.

Michael Devin wrote:...the project without question impacted not only our ability to directly advance X1 Search at the pace we are accustomed, but also hindered our ability to support our forums at the standard we aspire to.


Phew, with that task behind you, can someone clean out the "5103 posts waiting for approval"? All of it spam.

Kenward, we're looking into solutions currently.
Chris Scott
Product Manager
X1
cscott
X1 Power User
X1 Power User
 
Posts: 66
Joined: Thu Dec 08, 2016 11:53 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby skamble » Thu Jan 26, 2017 1:31 pm

Hi, I have downloaded this version. I am using Outlook 2016. The issue I am facing is the drag and drop from X1 to Outlook emails doesn't work.
Also if I select an email in X1 and clock the button "Send By Email", it takes ages to open a new email window - but at least it works.
Any idea why it is happening?
Thanks
skamble
 
Posts: 3
Joined: Mon Nov 19, 2012 2:34 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby ne0031 » Thu Jan 26, 2017 2:12 pm

Kenward wrote:
ne0031 wrote:I have 15 (fifteen) options when I right click.


This is context dependent. I was referring to viewing a jpg file.

What file type throws up 15 size options?


I think we went two different ways.... I was referring to the default view in the preview pane being abnormally large, the 15 items on right click comes from the result list.

It seems that selecting "best fit" fixes the issue... and works between reboots.
ne0031
 
Posts: 18
Joined: Fri Aug 15, 2014 10:05 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Thu Jan 26, 2017 2:44 pm

ne0031 wrote:I was referring to the default view in the preview pane being abnormally large, the 15 items on right click comes from the result list.


Me too. But the default viewer is "intelligent". It changes depending on the file that you have selected.

PDF files, DOC files and image files demonstrate different right-click options.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby RogerD » Fri Jan 27, 2017 12:46 am

Minor hassle - New 8.5 asks for licence details before installing upgrading from 8.4.1.
Major hassle - Doesn't accept my ID/Password (even though my subscription is good.)
RogerD
 
Posts: 21
Joined: Tue Apr 06, 2004 1:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Fri Jan 27, 2017 2:40 am

RogerD wrote:Minor hassle - New 8.5 asks for licence details before installing upgrading from 8.4.1.
Major hassle - Doesn't accept my ID/Password (even though my subscription is good.)


Again. Not here.

But I had the beta version installed before this final release.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Fri Jan 27, 2017 2:43 am

skamble wrote:Hi, I have downloaded this version. I am using Outlook 2016. The issue I am facing is the drag and drop from X1 to Outlook emails doesn't work.


What are you dragging? Documents (PDF files) drag here seamlessly.

skamble wrote:Also if I select an email in X1 and clock the button "Send By Email", it takes ages to open a new email window - but at least it works.


Again, the Outlook email window takes less than a second to come up.

So both of these issues seem to be local rather than universal.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

HELP it doesn't work anymore after the update!!

Postby againa » Fri Jan 27, 2017 3:44 am

I've updated X1..

and then.. it stop working.. it stuck on "connecting to index services".. and after a while (several minutes like 10 or 15) it give an error like "unable to connect to index services"
rebooted.. the same...
uninstalled.. rebooted, installed, rebooted.. the same..
i cannot open X1 windows at all..



in the services I can see in the task manager.

x1.exe 8.5.00.7105
x1contentextraction.exe
x1outlookservice32.exe
X1servicehost.exe


can you please help, I don't see any logs in the folder.
thanks.

Antonio
againa
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 27, 2017 3:27 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby ben1977 » Fri Jan 27, 2017 4:35 am

RogerD wrote:Minor hassle - New 8.5 asks for licence details before installing upgrading from 8.4.1.
Major hassle - Doesn't accept my ID/Password (even though my subscription is good.)


I'm getting the same problem when I try to upgrade to 8.5.
ben1977
 
Posts: 9
Joined: Thu Apr 25, 2013 7:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Marcellmeier » Fri Jan 27, 2017 6:26 am

I have the same problem with the license. It ask for a license but do not accept my valid license information. Bug?
Marcellmeier
 
Posts: 1
Joined: Fri Jan 27, 2017 6:21 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Isurus65 » Fri Jan 27, 2017 7:16 am

ben1977 wrote:
RogerD wrote:Minor hassle - New 8.5 asks for licence details before installing upgrading from 8.4.1.
Major hassle - Doesn't accept my ID/Password (even though my subscription is good.)


I'm getting the same problem when I try to upgrade to 8.5.

Same here.
Isurus65
 
Posts: 1
Joined: Fri Jan 27, 2017 7:12 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby isoga » Fri Jan 27, 2017 9:47 am

Hi - I'm having several issues with 8.5

1) I get search status pop ups all the time(every 10s) , even when X1 is minimized
2) Often the search just plain doesnt work - the results dont update

How can I revert to 8.1?
isoga
 
Posts: 1
Joined: Fri Jan 27, 2017 9:42 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby cwtuk » Fri Jan 27, 2017 10:10 am

Hi Michael

Please can you post the new GPO files for 8.5
cwtuk
 
Posts: 1
Joined: Fri Jan 27, 2017 10:06 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby bakercg » Fri Jan 27, 2017 12:10 pm

When I go to update to 8.5, it asks for License ID and License Password. I don't know what that means. I have a 16-digit registration #, but it won't accept that.

I am a paid support customer, but when I go to summit this ticket in the support portal, I get "Page not found" upon hitting the submit button.
bakercg
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 27, 2017 12:06 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby bakercg » Fri Jan 27, 2017 12:17 pm

RogerD wrote:Minor hassle - New 8.5 asks for licence details before installing upgrading from 8.4.1.
Major hassle - Doesn't accept my ID/Password (even though my subscription is good.)


Same for me.
bakercg
 
Posts: 2
Joined: Fri Jan 27, 2017 12:06 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby hyoshida » Fri Jan 27, 2017 7:02 pm

Kenward wrote:
RogerD wrote:Minor hassle - New 8.5 asks for licence details before installing upgrading from 8.4.1.
Major hassle - Doesn't accept my ID/Password (even though my subscription is good.)


Again. Not here.

But I had the beta version installed before this final release.


Same here--I had a 8. 5 beta version. Uninstall the 8.5 beta and installed 8.5 GA, but 8.4 license did not work. Do I need to purchase a new license to install 8.5?
hyoshida
 
Posts: 3
Joined: Sat Oct 15, 2016 3:39 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Sat Jan 28, 2017 4:06 am

Note: This message has nothing to do with the current release of X1. It is a warning to people posting messages here that there could be severe delays between when you post a message and when it appears.

I am one of a handful of unpaid users (I pay for X1 too) who have "Moderator" access to this forum. This means that I see messages from people who are not "known" to the forum software. Those message get stuck in a queue until someone lets them out.

For the past few months the official X1 team has been too busy writing software to clean out spam messages and approve genuine traffic. Unfortunately, over that period the forum seems to have become a target for Russians spammers and other reptiles. Fortunately, it gets trapped before it can annoy real users.

Today I came to the forum to find a half a dozen or more queued messages in this discussion alone. Unfortunately, there were also 494 spam messages. (That is just one day's worth, in all there are 5775 "posts waiting for approval".)

I have raised the spam problem with the people at X1 several times over recent months but have had no reply, so I am throwing this warning into this discussion.

If you are adding something to the forum, please be patient. It may not appear immediately.

Apologies for disrupting the discussion of X1 – believe me, I have tried to deal with the issue with X1 directly without going public – but I did not want people posting messages to think that they are being cold shouldered. I just have to get some sleep at night.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Sun Jan 29, 2017 8:48 am

hyoshida wrote:Same here--I had a 8. 5 beta version. Uninstall the 8.5 beta and installed 8.5 GA, but 8.4 license did not work. Do I need to purchase a new license to install 8.5?


This may be useful:

License ID & Password Invalid

Another user worked out how to get back in action.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenn M » Mon Jan 30, 2017 2:32 pm

Hello,

I've upgraded to 8.5 Release, and now X1 has stopped indexing. Im only indexing Files, Outlook email and outlook calendar. It will start indexing Files, but when it comes to about 25% it will stop and a msg pops "Connecting to search Services" and it will restart. Tried reboot and reinstall.

Here is copy of the X1ServiceHost.exe.8.crash.xml that I saw requested in another thread in case that helps.

I'm running Windows 7 professional

br
Kenn

CrashDate="2017-01-30 21:12:48">

<Data/>

<ErrorMessage>UnmanagedCodeException: Crash in X1IndexCore.dll (address 0x85233)</ErrorMessage>

<HelpLink/>

<StackTrace/>

<TypedValues>(Int32)HResult=-2146233088 </TypedValues>

<InnerException/>

<CurrentManagedStack>LogCrash at offset 933 in file:line:column <filename unknown>:0:0 a at offset 343 in file:line:column <filename unknown>:0:0 </CurrentManagedStack>

</CrashDetails>


-<ComputerDetails>


-<OS MaxProcessMemorySize="8589934464" OtherTypeDescription="" ProductType="1" OSProductSuite="256" OperatingSystemSKU="48" IsPrimaryOS="True" PAEEnabled="" OSLanguage="1033" CodeSet="1252">

<DetailedOSDescription>6.1.7601.65536, Service Pack 1, Win32NT</DetailedOSDescription>

<BootDevice>\Device\HarddiskVolume1</BootDevice>

<SystemDevice>\Device\HarddiskVolume1</SystemDevice>

<SystemDirectory>C:\WINDOWS\system32</SystemDirectory>

<WindowsDirectory>C:\WINDOWS</WindowsDirectory>
Kenn M
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 30, 2017 2:17 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby hbae » Thu Feb 02, 2017 7:24 am

I'm on Windows 10 Pro x64, I7-6600, 16GB, SSD on Surface Book. Running build 6001qm (via upgrade). I have 588K items indexed between files and emails. I've been using X1 since its inception as Find (and Magellan before that!)

But the upgrade seems to have broken things for me. The new UI is nice, I don't have scaling issues which is nice. But I can't find my emails. As you can see, whenever I type in search words, X1 shows me a few lines, 10 lines etc, and stops. I either get blank screen, or just the yellow envelope icon and nothing else. no From, no To, no Subject etc., and no preview. It doesn't matter if I do this in Inbox or All Email folder. I get the same problem. I'd rather not uninstall and rebuild my index from the start if I can help it.

Thanks


Image
hbae
 
Posts: 16
Joined: Tue Dec 09, 2003 10:56 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Thu Feb 02, 2017 10:46 am

Do you have the preview pane turned on? It is hard to see.

If you look at the status line, there is a View button. Click it for the options.

If that isn't the issue, try showing a Alt+Printscreen screen grab that shows all of the X1 window.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby RGlanzmann » Thu Feb 02, 2017 11:45 am

Thank you for your great support Kenward and your moderation efforts. :D
RGlanzmann
 
Posts: 8
Joined: Fri Sep 23, 2016 12:29 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby hbae » Thu Feb 02, 2017 1:02 pm

Kenward wrote:Do you have the preview pane turned on? It is hard to see.

If you look at the status line, there is a View button. Click it for the options.

If that isn't the issue, try showing a Alt+Printscreen screen grab that shows all of the X1 window.



Yeah, not sure why the forum presented it like that. here's the whole picture: http://i.imgur.com/ca6kYOh.jpg

And here's another example. http://i.imgur.com/0aslQCU.jpg You can see that bottom half is blank in the columns but you can see the envelope icon. I can't open any of these emails either.


And I have "preview right" set in the VIEW option at the bottom.

The blank screen that you see 3/4 of the way down is exactly what I see *and the problem*. In addition to preview not working.

Before I blow away the index and try again, I thought I'd help debug it.
hbae
 
Posts: 16
Joined: Tue Dec 09, 2003 10:56 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby daron » Fri Feb 03, 2017 4:33 am

I have no technical insights, but two behaviour changes to note since installation of 8.5 (via the software's update feature):
1. Sleep mode no longer functions correctly on my laptop. Instead, it shuts down completely, with re-start requiring complete reboot.
2. OneDrive seems to be crashing and re-starting at intervals.
Both of these developments are most unwelcome!
daron
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 03, 2017 4:25 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby againa » Fri Feb 03, 2017 4:37 am

Where can I get support for my issue?
the X1 start working again and it's not working anymore.. it's unable to connect to the X1 service host..
see my previous post.

can someone from support contact me and help me resolve this issue?
I am unable to use your product at this time.

thanks.

Antonio.

image of the error:

http://imgur.com/a/zVWwk
againa
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 27, 2017 3:27 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby dariuszb » Fri Feb 03, 2017 5:31 am

Hi guys,

This is fantastic that new updated product has been released but I can't install it.

I am still on Windows 7 (supported I believe) and when I run upgrade (either from X1 notification or from standalone installer) immediately after accepting T&Cs and clicking OK to accept that X1 will make changes to my computer it crashes without any additional info.

Kind Regards

Dariusz
dariuszb
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 11, 2013 3:55 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby dariuszb » Fri Feb 03, 2017 6:09 am

I think there is an issue with X1SearchSetup.exe file.

dariuszb wrote:I am still on Windows 7 (supported I believe) and when I run upgrade (either from X1 notification or from standalone installer) immediately after accepting T&Cs and clicking OK to accept that X1 will make changes to my computer it crashes without any additional info.


After trying different things I have solved the installation issue. It seems that there is problem with http://download.x1.com/downloads/search ... hSetup.exe file. This is also file downloaded automatically when clicking at update from within X1.

When I used manually downloaded http://download.x1.com/downloads/search ... Search.msi everything went fine and I am now using version 8.5.
dariuszb
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 11, 2013 3:55 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby beachbt » Fri Feb 03, 2017 7:58 am

hbae wrote:I'm on Windows 10 Pro x64, I7-6600, 16GB, SSD on Surface Book. Running build 6001qm (via upgrade). I have 588K items indexed between files and emails. I've been using X1 since its inception as Find (and Magellan before that!)

But the upgrade seems to have broken things for me. The new UI is nice, I don't have scaling issues which is nice. But I can't find my emails. As you can see, whenever I type in search words, X1 shows me a few lines, 10 lines etc, and stops. I either get blank screen, or just the yellow envelope icon and nothing else. no From, no To, no Subject etc., and no preview. It doesn't matter if I do this in Inbox or All Email folder. I get the same problem. I'd rather not uninstall and rebuild my index from the start if I can help it.

Thanks


I had a very similar problem. After "successfully" upgrading from within X1, I could no longer see any of my emails. The list of emails would initially appear in the Results pane, but clicking on any of them would first result in a "Loading Preview" message, then a blank Preview pane. Shortly after that, I would get another message saying "Connecting to Service", then even the list of emails in the Results pane would disappear, and be replaced by a message saying "Loading Data". It was enormously frustrating, as I DEPEND on X1 EVERY DAY. Deleting the Index did no good. Doing a "Repair" did no good. I actually had to download the MSI file from http://download.x1.com/downloads/search ... Search.msi and do a Remove then Install to fix the problem. This has never happened before with X1 updates.
beachbt
 
Posts: 48
Joined: Mon Jul 17, 2006 10:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby dross333 » Fri Feb 03, 2017 8:21 am

All my email is gone from X1. It shows as indexed, but there are no email/results.
dross333
 
Posts: 6
Joined: Fri Sep 20, 2013 11:46 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby beachbt » Fri Feb 03, 2017 8:23 am

dross333 wrote:All my email is gone from X1. It shows as indexed, but there are no email/results.


Dross, I recommend you try what I did, in the post above.
beachbt
 
Posts: 48
Joined: Mon Jul 17, 2006 10:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby hbae » Fri Feb 03, 2017 9:27 am

hbae wrote:I'm on Windows 10 Pro x64, I7-6600, 16GB, SSD on Surface Book. Running build 6001qm (via upgrade). I have 588K items indexed between files and emails. I've been using X1 since its inception as Find (and Magellan before that!)

But the upgrade seems to have broken things for me. The new UI is nice, I don't have scaling issues which is nice. But I can't find my emails. As you can see, whenever I type in search words, X1 shows me a few lines, 10 lines etc, and stops. I either get blank screen, or just the yellow envelope icon and nothing else. no From, no To, no Subject etc., and no preview. It doesn't matter if I do this in Inbox or All Email folder. I get the same problem. I'd rather not uninstall and rebuild my index from the start if I can help it.

Thanks



beachbt wrote:I had a very similar problem. After "successfully" upgrading from within X1, I could no longer see any of my emails. The list of emails would initially appear in the Results pane, but clicking on any of them would first result in a "Loading Preview" message, then a blank Preview pane. Shortly after that, I would get another message saying "Connecting to Service", then even the list of emails in the Results pane would disappear, and be replaced by a message saying "Loading Data". It was enormously frustrating, as I DEPEND on X1 EVERY DAY. Deleting the Index did no good. Doing a "Repair" did no good. I actually had to download the MSI file from http://download.x1.com/downloads/search ... Search.msi and do a Remove then Install to fix the problem. This has never happened before with X1 updates.




THANK YOU! That seems to have fixed it. I was about to blow it away and go back to the previous version. Again, thank you!!!

Interesting find.

In the picture that I posted, you'll note that there were about 580K items indexed. And I had installed the update (via notice in X1) a few days ago. After I manually downloaded it this morning, I now have 685K. So something was jammed up for sure.
hbae
 
Posts: 16
Joined: Tue Dec 09, 2003 10:56 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby beachbt » Wed Feb 08, 2017 11:13 am

beachbt wrote:
hbae wrote:I'm on Windows 10 Pro x64, I7-6600, 16GB, SSD on Surface Book. Running build 6001qm (via upgrade). I have 588K items indexed between files and emails. I've been using X1 since its inception as Find (and Magellan before that!)

But the upgrade seems to have broken things for me. The new UI is nice, I don't have scaling issues which is nice. But I can't find my emails. As you can see, whenever I type in search words, X1 shows me a few lines, 10 lines etc, and stops. I either get blank screen, or just the yellow envelope icon and nothing else. no From, no To, no Subject etc., and no preview. It doesn't matter if I do this in Inbox or All Email folder. I get the same problem. I'd rather not uninstall and rebuild my index from the start if I can help it.

Thanks


I had a very similar problem. After "successfully" upgrading from within X1, I could no longer see any of my emails. The list of emails would initially appear in the Results pane, but clicking on any of them would first result in a "Loading Preview" message, then a blank Preview pane. Shortly after that, I would get another message saying "Connecting to Service", then even the list of emails in the Results pane would disappear, and be replaced by a message saying "Loading Data". It was enormously frustrating, as I DEPEND on X1 EVERY DAY. Deleting the Index did no good. Doing a "Repair" did no good. I actually had to download the MSI file from http://download.x1.com/downloads/search ... Search.msi and do a Remove then Install to fix the problem. This has never happened before with X1 updates.


Sad news. Today, after rebooting my computer for the first time, this problem has come back. I hate to think I have to uninstall and reinstall X1 every time I reboot. How can I go back to the prior version of X1?

BT
beachbt
 
Posts: 48
Joined: Mon Jul 17, 2006 10:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby beachbt » Wed Feb 08, 2017 11:32 am

I'm sorry to report that I have had to go back to the old version 8.4.1, which fortunately I was able to find at:

download.x1.com/downloads/search/5003pj/X1Search.msi

I look forward to the day when version 8.5 works properly.

BT
beachbt
 
Posts: 48
Joined: Mon Jul 17, 2006 10:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby JSx1 » Thu Feb 09, 2017 11:22 am

When I upgraded to 8.5, noticed a message in lower right corner of app saying "All connectors stopped: Low disk space". I have > 35 GB free on my hard drive. I have put in a support ticket, but wanted to share on the forum in case others are running into the same issue.

I even tried going back to 8.4.1, but when I alunched that, it couldn't start the X1search service. So I'm currently running 8.5 with indexes that are a week out of date!
JSx1
 
Posts: 2
Joined: Tue Feb 07, 2017 8:56 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby Kenward » Fri Feb 10, 2017 4:15 am

JSx1 wrote:When I upgraded to 8.5, noticed a message in lower right corner of app saying "All connectors stopped: Low disk space". I have > 35 GB free on my hard drive. I have put in a support ticket, but wanted to share on the forum in case others are running into the same issue.


This might be worth following:

X1 Reports Low Disk Space for Index Files but disk >60% free

Looks like it has hit several users.
MK
X1 Search 8.5.2 - Build 6001si (64-bit)
Windows 10 Pro 64-bit | Windows 10 Home 32-bit
No, I have nothing to do with X1, just a user since 2004.
Kenward
X1 Guru
X1 Guru
 
Posts: 4107
Joined: Tue Apr 20, 2004 2:35 am
Location: UK

Re: HELP it doesn't work anymore after the update!!

Postby againa » Fri Feb 10, 2017 5:36 am

Guys I'm desperate here.. I have reinstalled several times,
I had this issue and then for few days it worked. and now I'm back again. it's a week I cannot use anymore X1 again.
I get the same error over and over.

where can I get support for THis issue?
is there a customer support that can help me?

thanks.


againa wrote:I've updated X1..

and then.. it stop working.. it stuck on "connecting to index services".. and after a while (several minutes like 10 or 15) it give an error like "unable to connect to index services"
rebooted.. the same...
uninstalled.. rebooted, installed, rebooted.. the same..
i cannot open X1 windows at all..



in the services I can see in the task manager.

x1.exe 8.5.00.7105
x1contentextraction.exe
x1outlookservice32.exe
X1servicehost.exe


can you please help, I don't see any logs in the folder.
thanks.


image of the error:

http://imgur.com/a/zVWwk

Antonio
againa
 
Posts: 3
Joined: Fri Jan 27, 2017 3:27 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby beachbt » Fri Feb 10, 2017 5:40 am

Againa,

I recommend you follow the same path I described in a post above to go back to version 8.4.1. It was the only thing which got me functional again. BTW, when you do this, you have to do a COMPLETE uninstall. Allow it to delete the old files and indexes.

BT
beachbt
 
Posts: 48
Joined: Mon Jul 17, 2006 10:45 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby rezato » Fri Feb 10, 2017 6:30 pm

I am running X1 8.5 build 6001qm on a freshly-installed and updated Windows 10 VM on Fusion on a Mac. This is a desktop Mac, so it is always up and running, and the VM is always up. Sometimes, when I come in in the morning, I find that X1 shows 0 messages in "All Email". I close it, reboot the VM, and it starts indexing, and hours later, finishes indexing the 300-400K messages. It works fine until the next time this happens. I have enabled "Store Outlook Email body in the index".

Any ideas what might be causing this?

Thanks,
Reza
rezato
 
Posts: 12
Joined: Wed Feb 01, 2012 12:56 pm

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby kblount » Mon Feb 13, 2017 8:01 am

beachbt wrote:I'm sorry to report that I have had to go back to the old version 8.4.1, which fortunately I was able to find at:

download.x1.com/downloads/search/5003pj/X1Search.msi

I look forward to the day when version 8.5 works properly.

BT


Thank you for posting this. I started getting the "Cannot connect to Index Service error" yesterday, and 8.5 stopped showing Outlook emails (it would show files, though). My only recourse was to downgrade, and now everything appears to be working again.

Needless to say, 6.7.4 is still working like a champ on my primary desktop with rarely a crash. I an also still drag and drop attachments from 6.7.4 to new emails -- a functionality that has inexplicably been dropped from the newer versions.
kblount
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 16, 2007 10:50 am

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby tjh » Sun Feb 19, 2017 2:56 pm

The latest version is working very well for me.

Thank you.
TiM
X1 Search v8.5.1 - 6001se (64 Bit)
tjh
X1 Super User
X1 Super User
 
Posts: 400
Joined: Sat Apr 12, 2008 4:12 am
Location: Napier, New Zealand

Re: X1 Search 8.5 Release - Build 6001qm

Postby leagleagle » Mon Feb 20, 2017 5:51 am

I received a message that 8.5 is available, I ticked the box to the right and clicked install. A screen then pops up X1 Search Setup and disappears after about 2 seconds and that's it. It's the same if I click on the menu/help/check for updates.

How do In install the new program?

Thanks
leagleagle
 
Posts: 3
Joined: Mon Feb 20, 2017 5:43 am

Next

Return to X1® Search 8 Releases

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests